Ozive

ATELIER VOOR HERBESTEMMING

Wisselspoor Utrecht

Een stoer stukkie stad

Toen

De Koninklijke Nederlandse Fabriek voor Werktuigen en Spoormaterieel (volksmond Werkspoor) werd opgericht in 1828. Dit bedrijf was met 5000 werknemers de grootste werkgever in Utrecht. Het bedrijf stond internationaal bekend om haar treinen van verwoestbare kwaliteit en het betrokken personeel. Deze trots bestaat nog steeds en de herinnering blijft behouden door het industriële erfgoed. Toch is dit een verborgen en onontdekt stukje Utrecht.

Nu

Naast een gevarieerd aanbod van woningen zijn in dit gebied straks andere interessante voorzieningen te vinden zoals ambachtelijke horeca en creatieve ondernemers. De perfecte balans tussen ontspannen wonen en inspirerend werken. Met Wisselspoor leggen we de link naar het verleden en maken het een verrassende plek waar Utrecht trots op kan zijn.

Fase 1
De ontwikkeling van Wisselspoor start aan de noord-westzijde van het gebied. Een gebied dat bestaat uit woningen, een groene spoorzone, twee oude werkloodsen, parken en diverse voorzieningen. Centraal in deze fase staat de aansluiting met bestaande wijken. Een geleidelijke overgang tussen de bestaande wijken en de nieuwbouw is essentieel.

  Utrecht Wisselspoor

Trefwoorden: Gebiedstransformatie, herbestemming, industrieel erfgoed, gebiedsontwikkeling